Waarom scharrelvlees?

Wij zijn een scharrelslager. U vraagt zich wellicht af waarom wij bewust voor scharrelvlees kiezen in plaats van regulier vlees. Wij leggen dat graag even uit:

Scharrelvlees is diervriendelijker en vaak ook lekkerder dan regulier vlees, door de extra malsheid en sappigheid van het vlees. De dieren waar dit vlees van afkomstig is hebben altijd de vrijheid en ruimte gehad om te kunnen 'scharrelen' en buiten te kunnen leven. Er worden ook geen antibiotica of groeibevorderaars gebruikt en er vindt constant onderzoek plaats naar optimalisatie, van zowel het proces als het vlees. 

Geen biologisch?
Scharrelvlees zit tussen regulier en biologisch vlees in. Ons scharrelvlees en biologische vlees leven bijna op de zelfde wijze, met stro en granen, veel ruimte en vrijheid, geen gebruik van antibiotica en groeihormonen. Het verschil tussen ons scharrelvlees en biologische vlees is dat onze dier voor 70% granen te eten krijgen waaronder mais, aangezien mais met kunstmest tot groeien wordt gebracht bevat de mais iets kunstmatigs, dat is het verschil tussen ons scharrelvlees en biologisch vlees.  

 

Ons Rundvlees

Ons scharrelrundvlees is afkomstig van France Limousin. Dit vlees behoort tot de absolute top op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties. Deze garanties worden weergegeven in het 'Cahier des Charges'. Dit is het reglement waaraan de boeren, die aangesloten zijn bij Union France Limousin, zich streng dienen te houden. Indien zij een overtreding begaan, is levenslange uitsluiting het gevolg.

De smaak van France Limousin rundvlees staat hoog aangeschreven. Dit werd in het verleden en wordt nog steeds bevestigd door topkoks en diverse jury's van smaakwedstrijden. Je proeft dat de natuur zijn gang heeft kunnen gaan. France Limousin heeft een hele pure, uitgebalanceerde smaak, kortom een echte ouderwetse vleessmaak.

Waar komt het vandaan?
Zoals de naam al aangeeft komt France Limousin uit Frankrijk. De Limousin is een heuvelachtig en op een enkel punt zelfs bergachtig gebied iets ten zuidwesten van het midden van Frankrijk. Het bosrijke gebied is doorsneden met beekjes, meren en weides waar het befaamde Limousin rundvee vredig graast. Verbaasd kijken ze af en toe op als er wandelaars of fietsers voorbij komen, die hier volop kunnen genieten van ongerepte natuur, onaangetast landschap en van ongekend zuivere lucht.

Ons Varkensvlees

De familie Stoutjesdijk heeft al sinds 1932 een agrarisch bedrijf in Nieuwerkerk. Vroeger was het een gemengd bedrijf met koeien en akkerbouw.
In 1960 zijn de koeien weggegaan en zijn er varkens voor in de plaats gekomen. De varkens werden in hokken op  stro en met buitenuitloop gehuisvest. 

Waarom het zeeuwsche varken?

· Het varken dat van onze boerderij komt heeft  een goed leven gehad.

· ligt in het stro en eet ook veel stro.

· kan naar buiten (leeft niet in de ammoniaklucht).

· de staarten worden niet afgeknipt.

· omdat we geen megastal hebben en onze varkens niet als kasplantjes worden     

opgekweekt, is het gebruik van antibiotica niet nodig.

· dus antibioticavrij vlees.

· korte reistijd naar een slachthuis in de regio (30min) dus geen urenlange stress in

een overvolle vrachtwagen.

Dit alles proeft u terug in het vlees.

Ouderwets smaakvol en geen "plofvlees" (omdat de varkens veel rustiger groeien).

Hoe kunt u als consument controleren of het inderdaad waar is dat onze varkens een

goed leven hebben?

Klik  bovenin op de knop “pig brother”, en kijk live mee naar onze varkens.

 

Ons kippenvlees

Tante Door
De Tante Door-kip is 100% Hollands en volledig ambachtelijk verwerkt. Deze kippen worden diervriendelijk opgegroeid, met een natuurlijk dag- en nachtritme, en zijn ook antibiotica vrij. Door de ruime stallen en kleinschalige opgroei leven deze kippen circa 30% langer. Kortom; een uitstekend kip van prachtige kwaliteit.

Tonus Scharrelspecialist

Jutfaseweg 93
3522 HH Utrecht
030-2882860

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:00
zondag Gesloten